Облаци и суграшица

Живакът в термометрите ще показва от между 1° и 9°

Облаци и суграшица | StandartNews.com

Облаци и дъжд ни чакат днес. Дъждът, който започна още през нощта в Западна България, ще премине в сняг, но няма да натрупа, съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните - между 4° и 9°. В София минималната температура ще е около 2°, а максималната - около 5°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

По Черноморието ще преобладава облачно време. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 7° и 9°. Температура на морската вода е около 12°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от слаб сняг. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.

През уикенда също ще преобладава облачно време, но отново на места ще превалява, предимно слаб сняг. В източната половина от страната в неделя вятърът ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува още една порция студен въздух. Минималните температури ще достигат на места до минус 4°, минус 5°, а максималните ще са близки до нулата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай