Четвъртък,

Ново издание на "Безкрайна нощ"

От: Failed to load user -
A
A
A

Втори тираж на книга - това не е често явление у нас. Но тези дни отново по книжарниците се появи "Безкрайна нощ" на Мартин Ралчевски. Издателство "Сиела" я пуска поради голямото читателско търсене. Това е първият роман на писателя, който живее в Англия. След него той издаде "Горски дух", "Полубогиня", "30 паунда" (предложен за роман на годината 2013) и "Измама".

"Безкрайна нощ" е изключително увлекателен роман, в който Ралчевски ни тласва в преследване на привидно непостижимото щастие. Книга, напомняща ни да се вгледаме в самите себе си и в мечтите си. Авторът ни среща с персонаж, изживял материална задоволеност, недоимък, отчаяние, любов, изгубил себе си в мътния водовъртеж на повтарящото се ежедневие. Но през цялото преследване на щастието не го оставя надеждата за чудо.

"Когато получих ръкописа на "Безкрайна нощ" и го прочетох, бях потресен - от идеята, реализацията, дълбочината и таланта на Мартин. Това е един от най-добрите ръкописи, които съм чел - оригинален, завършен и смазващ. Със сигурност българската литературна сцена вече има още един силен и ярък глас", казва
критикът Светлозар Желев.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички