Ново развитие на войната в Близкия изток. Посланик каза истината

Ние сме в състояние на голям риск и нещата ще се влошават, предупреди израелският дипломат

Ново развитие на войната в Близкия изток. Посланик каза истината | StandartNews.com

Източник: България он ер

В Близкия изток войната вече е пълномащабна, заяви посланикът на Израел в България Йоси Леви Сфари в интервю за телевизия България он ер. По думите му всички фронтове около Израел са активни и страната е нападана непрекъснато.

"Основният въпрос тук е дали тази война може да свърши. Тя може да свърши. Тези атаки трябва да спрат. "Хамас" трябва да се предаде и трябва да освободи заложниците", декларира посланикът. 

На въпрос докъде може да стигне ескалацията, Сфари отговори: "Ние сме в състояние на голям риск и нещата ще се влошават." По думите му няма начин напрежението да се намали.

"Иран трябва да бъде санкциониран от международната общност, защото те са основната заплаха. И представете си кошмара, ако Иран има ядрени способности. Ние живеем в различен свят. И в деня, в който Иран има способността да нападне друга държава с ядрено оръжие, това вече ще бъде един друг и много опасен свят", каза Йоси Леви Сфари.

"Не мога да направя прогноза, мога само да изразя надежда, че Новата еврейска година, която току-що започна, ще е много по-добра от предходната", каза израелският посланик и изрази надежда за мир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай