Ново 20 за катастрофата с Петков! Шеф от КАТ с ключови разкрития

Шофьорът на НСО е глобяван назад във времето и за превишена скорост

Ново 20 за катастрофата с Петков! Шеф от КАТ с ключови разкрития | StandartNews.com

Източник: БТА

Справката в „Пътна полиция” сочи, че и двамата водачи, участвали в катастрофата край Аксаково с бившия премиер и лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков имат провинения назад в годините. Това съобщи пред Нова телевизия комисар Мария Ботева от "Пътна полиция".

„Такива, които не влияят пряко на безопасността на движението. Примерно неправилно паркирано превозно средство”, уточни обаче комисар Ботева.

Тя призна, че шофьорът на НСО е глобяван назад във времето и за превишена скорост. „Пренебрежимо ниски превишения на скоростта. Общо 4 регистрирани такива”, заяви Мария Ботева.

По отношение на знака „Стоп”, за който имаше информация, че шофьорът не е видял, тя каза, че първоначалният оглед сочи, че знакът е поставен на правилното място.

Всички автомобили на НСО имат необходимите документи, преминават годишен технически преглед. Съответният автомобил също е преминал, има сключена застраховка „Гражданска отговорност”. Когато става въпрос за такива организации полицата е колективна, обясни още комисар Ботева.

По отношение на катастрофата в Пловдив, при която загинаха двама души, а други двама пострадаха, Мария Ботева обясни, че водачът е бил правоспособен, с по-малко контролни точки. Те са били по-малко и защото до преди година е бил нов водач и тогава се получават по-малко точки.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай