Такова чудо по плажовете ни не е имало

Хавлиите по шезлонгите са само част от хитрините на туристите

Такова чудо по плажовете ни не е имало | StandartNews.com

Ако до миналата година туристите се оплакваха от липса на свободни зона, високи такси и "скъпа сянка", сега жалбите са: Няма чадъри, искаме повече! Плажовете са препълнени и летовниците дори стигат до конфликти в желанието да си осигурят сянка и удобство на пясъка.

"Някъде в 8 часа започва работното ми време, обикновено идвам тук сутринта и половината плаж вече е зает, почти навсякъде има сложени хавлии, обясняваме се, че не може да си оставиш хавлията, да отидеш да си вършиш работата, пък после пак да се върнеш и да си легнеш", казва пред бТВ Димитър Калинов, който е спасител на плаж "Крайморие".

Хавлиите по шезлонгите са само част от хитрините на туристите, разказва той.

В "Крайморие" цените на плажните принадлежности са по 5 лева, а свободни места почти няма.

На бургаския плаж заради пандемията обявиха нулеви цени. Но това веднага доведе до недостиг на чадъри и шезлонги. А туристите искат те отново да бъдат платени.

"Чадърите са доста, шезлонгите също са доста, единственият проблем е, че хората са много повече. Не пътуват толкова много, голяма част остават в България. В общи линии плажовете се пълнят много, всеки търси сянка, удобство на плажа", казва концесионерът на плаж "Бургас - север" Симеон Цветков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай