Нови разкази и роман от Селинджър

Нови разкази и роман от Селинджър | StandartNews.com

Дж. Д. Селинджър, най-пестеливият и мълчащ писател сред големите, е дал позволение да публикуват малка част от негови произведения, които е творил в дългите години на отшелничество. Става дума за 5 ръкописа, за които малко преди смъртта си през 2010-а Селинджър се е съгласил да видят бял свят - но не преди 2015-а. Новината обявиха авторите на новата биография на Селинджър - писателят Дейвид Шийлдс и холивудският сценарист Шейн Салерно. Книгата е от 700 страници и съдържа нова информация за Селинджър. В нея са включени редки снимки и писма.

Двамата автори твърдят, че в писанието им ще фигурират няколко разказа за семейството вундеркинди Глас, непубликуваната повест "Последният и най-добрият Питър Пан" и роман за събитията от Втората световна война, основан на личния опит на писателя. Холдън Колфийд, главният герой от "Спасителят в ръжта", също ще се появи в неиздаваните творби за радост на феновете на недоволния тийнейджър.

Последните десетилетия Джеръм Селинджър живееше в доброволна изолация в своя дом в Корниш, щата Ню Хемпшир, и на практика не общуваше с никого. След 1965 година той престава да печата своите нови произведения, защото предпочита да пише "за себе си". Селинджър наложи забрана за преиздаването на ранните му съчинения и пресече няколко опита за публикуването на неговите писма. А за това, че писателят продължава да пише, първо съобщи дъщеря му Маргарет Селинджър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай