Нови разкрития за трагедията, убила двама пешеходци в Бургас

Лекотоварен камион блъсна и уби на място мъж и жена, които отивали на работа

Нови разкрития за трагедията, убила двама пешеходци в Бургас | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Тировете, към които камион затисна и уби пешеходци, са били паркирани неправилно върху тротоар. Това обяви на брифинг тази сутрин заместник-директорът на „Пътна полиция” в Бургас Константин Вангелов.

Вчера 22-годишен водач с година и 3 месеца стаж зад волана прегази двама пешеходци в в Бургас. Тежкият пътен инцидент, при който загина семейство от квартал „Долно Езерово”, стана в Северната промишлена зона на града. Лекотоварен камион блъсна и уби на място мъж и жена, които отивали на работа. Техен колега пострада.

Авто-техническа експертиза предстои да уточни дали 22-годишният водач е шофирал с превишена скорост в градски условия.

Близки на загиналите в пътния инцидент потърсиха Нова телевизия и пожелаха да застанат пред камерата. Марин Златев е брат на починалата жена. Той подчерта, че търси справедливост за убийството на сестра му и зет му. Неговите опасения са, че ако шофьорът бъде пуснат, той може да се укрие.

„Не е вярно, че е бил засечен от друг камион. Ходих до предприятието и шефът му ми каза, че видял на камерите случилото се. Няма никакво засичане на колата. Той си е играел с телефона”, каза още братът на една от жертвите при инцидента.

„Той ще бъде освободен и ще се прибере при близките си, но моята леля при мен – не”, каза през сълзи Даниела Иванова, която е племенница на загиналата жена.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай