Нови "химически" неволи в Перник

Нова площадка за обезвреждане на отпадъчни химични вещества предизвиква остро недоволство

Нови "химически" неволи в Перник | StandartNews.com

Нова площадка за обезвреждане на отпадъчни химични вещества предизвиква остро недоволство в Перник. По план тя трябва да е до кварталите "Изток" и "Църква". Жителите на града са против третирането на опаковки, замърсени от опасни вещества, да става на метри от домовете им.

Химик от предприятието заяви пред БНТ, че мястото е площадка за временно съхранение на отпадъци, най-вече химични вещества - бракувани или с изтекъл срок на годност. Намерението е тези вещества не само да се съхраняват, но и да могат да се преработват в крайни вещества, които да не са опасни.

Пред националната телевизия недоволни жители споделиха, че се притесняват, тъй като не са уверени как ще бъде осъществяван контрол върху тази дейност.

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че хората не получават обяснение от собствениците в конкретната фирма, които по думите му тихомълком се опитват такова инвестиционно предложение да мине.

"Такъв тип производство няма как да минава тихомълком. Когато има обяснение какво точно ще се прави, тогава и хората ще са спокойни. Ние разговор не сме провели, обяснение от този инвеститор не сме чули. Топката е в МОСВ, в РИОСВ", подчерта кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай