Нови Искър пак на бунт срещу винетките

Хората блокираха централната улица в града

Нови Искър пак на бунт срещу винетките | StandartNews.com
  • Шефът на АПИ Георги Терзийски пропусна хората в градчето, те му отговориха с блокада на централната улица

Втора вечер Нови Искър се вдигна на бунт срещу винетките. Въпреки уверенията на премиера Бойко Борисов и кабинета, че няма да има пътни такси за близките до столицата пътища от републиканската мрежа, хората проявиха недоверие и отново блокираха централната улица в града си.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов шамароса АПИ заради софийските винетки

Исканията им са ясни – да не се плащат винетки, за да пътуват до София.

 ВИЖ ОЩЕ: Както нареди Борисов:Шефът на АПИ стана глашатай

"Защо ми правите тези номера? Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас?! Как може да ми изкарвате хората на улицата за някаква абсолютна глупост?!", гневно се развика премиерът Бойко Борисов на шефа на АПИ Георги Терзийски при старта на правителственото заседание днес. И му нареди: "Във всеки център на населеното място около София отиваш лично днес, заставаш на площада и като глашатаите едно време викаш по три пъти: Няма да има винетки!". След което го изгони от заседанието.

ВИЖ ОЩЕ: Паргов: Столична община проспа темата с винетките

Няколко часа по-късно Терзийски изпълни заповедта, но вместо да започне обиколката си от Нови Искър и да успокои хората там, той отиде първо в Бистрица, после в Панчарево, накрая се обади на кмета на Банкя. От АПИ сухо уведомиха, че ще се срещне и с кметицата на Нови Искър Даниела Райчева.

ВИЖ ОЩЕ: Ето софийските пътища без винетки

Хората му отговориха с бунт. Протестиращите заявиха, че ще внесат искането си да не се плащат винетки в Столичната община. Настояват при тях да отиде както премиерът Бойко Борисов, така и кметът на София – Йорданка Фандъкова.

„За пътищата, които използваме, за да стигнем до централната част на града, се изисква винетен стикер. Не смятаме, че това е редно. Премиерът много добре излезе пред медиите, накара се на шефа на АПИ, както се кара учителка на дете, което не си е написало домашното. Смятам, че ще има промени, но защо трябваше да се чака една година след предишното му заседание, което беше на 2-ри януари 2019 г.”, коментира един от протестиращите.  

ВИЖ ОЩЕ: Няма глобени шофьори за липса на винетки в Столична община

Протестът започна след 18.00 часа. Не е ясно докога ще продължи. Не се допускат да преминават коли на градския транспорт.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай