Нов зам.кмет по дигитализацията в София

Това е ИТ експертът Генчо Керезов

Нов зам.кмет по дигитализацията в София | StandartNews.com

ИТ експертът Генчо Керезов е новият заместник-кмет на София по дигитализация. Новината съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова по време на проверка на изграждането на Център за съвременно изкуство в Южния парк на мястото на бившата „Топлоцентрала“ на НДК. 

"Имаме ново попълнение в екипа. Новата позиция на зам.-кмет по дигитализация, която трансформирах в новия мандат, за да сложа акцент върху дигитализацията и административните реформи в общината, беше освободена от Влади Данаилов, когото изпратихме във Фонда на фондовете.

Направих много срещи и интервюта, защото е много важно какъв човек ще застане на тази позиция“, обясни Фандъкова и допълни: "Това е позиция, изискваща много енергия за промяна, а младите хора са носители на тази енергия. Ориентирах се към млад човек от сектора. Това е Генчо Керезов.

Той е завършил Международни икономически отношения в София, работи в голяма международна финансова компания, специализира на различни места в Европа".

Той е готов за промяна. Важно е човекът, който ще работи в този сектор, да има нетърпимост към тежка бюрокрация. Надявам се да успее да направи връзката с бизнеса в София", допълни кметът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай