НИМХ бие тревога! Оранжев код за 8 области, жълт код за други 10

Какво ни чака

НИМХ бие тревога! Оранжев код за 8 области, жълт код за други 10 | StandartNews.com

Внимание, интензивни валежи! Това предупреждение отправят синоптиците на Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

За 3 юли е издадено предупреждение за екстремно време - оранжев код, който важи за 8 области в Централна България. Жълт код за "потенциално опасно време" е обявен за Източна България. 

В сряда ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен северозападен вятър.

Оранжев код за опасно време е обявен за областите: Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Смолян, Кърджали, Хасково.

Жълт код за интензивни валежи е обявен за областите: Русе, Силистра, Разград, Добрич, Шумен, Варна, Ямбол, Бургас, Сливен, Търговище.

В четвъртък в северозападната част от страната ще бъде слънчево, а над Южна България и източните райони ще остане с развитие на конвективна облачност и там на места ще превали и прегърми. Вятърът ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай