Никой не дава 1 млн. за ресторант на Банев

Частен съдебен изпълнител пусна за пореден път на търг имота в Созопол

Никой не дава 1 млн. за ресторант на Банев | StandartNews.com

Частен съдебен изпълнител пусна за пореден път на търг един от ресторантите на бизнесмена Николай Банев. Заведението е в най-оборотната част на Созопол, съобщи „Флагман”.

На публична продан е изваден имот на ул. „Ропотамо” №32. Той е със застроена площ от 424 кв.м. В случай, че този път успее да намери своя нов собственик, мястото може да се превърне в доста привлекателен обект за туристите през следващия сезон.

Имотът е бившето туристическо бюро на Созопол, което от години не функционира, но в кадастъра е регистрирано като заведение за обществено хранене. За да придобие бляскава визия, каквато теренът позволява, новият стопанин ще трябва да направи огромни инвестиции. Началната обявена цена за търга е 1 026 288 лв. без ДДС.

Ресторантът е собственост на фирмата „Хелио-тур-с” АД, в чийто надзор е Николай Банев. Със сигурност причината за публичната продажба е за удовлетворяване на вземането Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Върху обекта има вписани няколко възбрани.

Преди няколко месеца цената на заведението беше 1 140 320 лв. Тогава купувач не се намери. Кандидатите да го придобият сега могат да подават своите наддавателни оферти до 1 октомври 2020 година в Районен съд Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай