Невероятен шанс за млади висшисти. Условието

Отлична възможност за старт в кариерата

Невероятен шанс за млади висшисти. Условието | StandartNews.com

От днес до 26 септември Агенцията по заетостта ще набира заявки от областни и общински администрации за разкриване на работни места за млади висшисти по Националната програма „Старт на кариерата“. Тя е част от Националния план за действие по заетостта на Министерството на труда и социалната политика.

Програмата предоставя възможност на младежи с висше образование до 29 години без професионален опит да кандидатстват за работни места в областните и общинските администрации в цяла България.В рамките на 12 месеца те ще могат да натрупат първия си трудов стаж, умения и практика по придобитото образование, с което да поставят началото на своето кариерно развитие.

За да участват в Програмата, кандидатите трябва да са на възраст до 30 ненавършени години до 27 септември 2024 г. включително. Те трябва да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за конкретното работно място. Задължително условие е младежите да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети, търсещи работа лица, и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Желаещите да се включат в програмата могат да кандидатстват за работни места в цялата страна до 27 септември 2024 г., включително в бюрото по труда, в което са регистрирани като заети или безработни търсещи работа.

Документи за участие могат да бъдат подадени и по електронен път чрез публикувания на сайта на Агенцията по заетостта формуляр.

Препоръчваме на младите хора преди кандидатстване да се запознаят с пълния списък на обявените работни места по процедурата, който е публикуван на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката Национална програма „Старт на кариерата“. Там те могат да се информират и за реда, условията и необходимите документи за включване в програмата, информира Агенцията по заетостта.

Младежите могат да намерят информация за програма „Старт на кариерата“ и на  информационните табла във всички бюра по труда в страната, където ще получат консултации и съдействие за кандидатстване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай