Неофит отслужи благодарствен молебен във Виена

Молебенът бе по повод навършването на 50 години от регистрацията и държавното признание на Българската православна църковна община „Св. Иван Рилски“ във Виена

Неофит отслужи благодарствен молебен във Виена | StandartNews.com

По повод навършването на 50 години от регистрацията и държавното признание на Българската православна църковна община „Св. Иван Рилски“ във Виена от страна на Република Австрия във Виена пристигна Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски.

Празникът се отбеляза с  отслужването на тържествена литургия с благодарствен молебен в църквата „Св. Иван Рилски. „Пристигнали и заживели поради различни причини тук, вашите предци не са могли да живеят без утехата на своята духовна майка Българската православна църква, с тези думи се обърна Българският патриарх Неофит към миряните и гостите на тържеството. „С бащински грижи, наставления и обич, нашия събрат Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, който с много ревност, отдава всичките си сили за развитието на вярата и Българската православна църква, пази и закриля своето паство. Божията любов и неговата велика милост да бъдат с всички нас. Честит и благословен юбилей“, с тези думи завърши словото към миряните на българския Патриарх Неофит.

След тържествената литургия, Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, благодари на Негово светейшество българския патриарх Неофит и призова за единение “Нека всички бъдем единни в изповядването на сина Божи и пребъдем в онази любов, която по думите на апостол Павел е свръзка към съвършенството и така да изпълним закона Христов“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай