Нелеп инцидент! Загина големият режисьор Николай Волев

Той беше на 78 години

Нелеп инцидент! Загина големият режисьор Николай Волев | StandartNews.com

Източник: БТА

Николай Волев почина при нелеп инцидент.

ВИЖ ОЩЕ: Последната изповед на Николай Волев бе в "Стандарт". Хваща за гърлото

Режисьорът на едни от най-обичаните и български филми като „Козият рог” от 1994 г.,„Господин за един ден”, „Да обичаш на инат” и „Маргарит и Маргарита” е паднал от прозорец на таванско помещение. Това научи NOVA от свои източници.

Волев починал на място. Все още се изяснява причината за случилото се. Режисьорът беше на 78 години. 

Николай Волев бе настоящ мъж на Доротея, първата съпруга на Кирил Маричков. Режисьорът издъхна в деня, в който България изпрати с аплодисменти Маричков. 

Николай Волев е роден в София на 10 април, 1946 г. Учил е 5 семестъра в  архитектурния  факултет на ВИАС през 1967 - 68 година. През 1968 година бяга от България без разрешение на съответните власти. След престой в  бежански лагер в Турция заминава за Англия. Има завършено висше образование по кинорежисура в The London Film School (1969 - 1972).

Работил е като тухлар, събирач на отпадъчно брашно в мелница, поливач на панели в бетонов възел, берач на зеленчуци в ТКЗС, продавач на сладолед,  екскурзовод, строителен работник, фотолаборант, преводач от български на английски,  разпоредител в лондонския киносалон за кралски премиери "Одеон", барман, чертожник, мияч на чаши в дискотека, художник на реклами, помощник-архитект, филмов монтажист, музикален оформител, художник по костюмите, сценограф, киноактьор, сценарист, режисьор и продуцент.

Луд е по високопроходимите коли, мотоциклетите и хубавите жени, но не непременно в  този ред, както той сам признава. Има два брака, син и внучка.

Негови филми са: "Господин за един ден", "Да обичаш на инат", "Двойникът", "Маргарит и Маргарита", "Козият рог" /1994/, "Огледалото на дявола", "Дом номер  8", "Извън пътя" и др.

Автобиографичната му книга е озаглавена "Девствената проститутка".

Очаквайте подробности!

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай