Найденов закова Божков с 3 тежки въпроса

Ръководителят на организирана престъпна група носи ли отговорност за действията на групата, попита бизнесменът

Найденов закова Божков с 3 тежки въпроса | StandartNews.com

Собственикът на Efbet Цветомир Найденов, основен свидетел срещу олигарха Васил Божков, закова хазартния бос, който се укрива в Дубай, с три тежки въпроса:

1. Знае ли разликата между Лотария и Турнир по покер?

2. Ръководителят на организирана престъпна група носи ли отговорност за действията на групата?

3. Защо си вярва, че престъпления като убийства, изнасилвания и побои ще бъдат заметени под килима и как според него ЕС и САЩ биха позволили да се случи това нещо?

ВИЖ ОЩЕ: Симеонов: Бъдещето на Божков е в затвора

Така Найденов отговори на поредната дубайска димка на Божков, пусната тази сутрин във фейсбука му. Олигархът с 18 повдигнали обвинения зададе 3 въпроса към "лицето Б. М. Б., за които може да се посъветва и с ковчежника си Vladi G". "1. Знае ли каква е разликата между “данък” и “такса”? 2. Акционерът носи ли отговорност за евентуалните задължения на дружеството, в което участва? 3. Къде и с какво основание очаква да внеса лично 700 млн.?”

Разбира се, Божков, който не е внесъл на държавата 700 млн. такси за хазартната дейност на доскоро неговата лотария, отлично знае къде и как се плащат данъци. Но предпочита да ги харчи за самолети, яхти и лукс в Дубай. И за брутални атаки срещу държавата.

Бъдещето на Божков е в затвора. Няма как да се върне на бял кон. Няма да го позволи Европейския съюз, коментира по-рано днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай