Навън с чадър и яке. Замириса на зима

Температурите сутринта ще само около 6 градуса

Навън с чадър и яке. Замириса на зима | StandartNews.com

Когато излизате днес навън, не забравяйте да си облечете нещо топло и задължително носете чадър. Денят ще е хладен, облачен и дъждовен, а температурите сутринта ще само около 6 градуса.

Днес облачността ще е променлива, преди обяд над източните райони ще е значителна и на места там все още ще превалява. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Сутринта вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е предимно слаб. Минималните температури ще са от 6-7° на места из високите полета на Западна България до 17-18°. С умерен северозападен вятър ще продължи да прониква хладен въздух. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно облачно, на места с валежи от дъжд. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури ще са между 19° и 22°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива. Върховете често ще са в мъгла. На отделни места ще има слаби валежи от дъжд, над 2200 метра ще прехвърчи и слаб сняг. Ще духа умерен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.

В неделя ще се задържи хладно и ветровито, с променлива, често значителна облачност. На отделни места, главно в южните и планинските райони ще превали слаб дъжд. В началото на новата седмица облачността ще намалее до слънчево време. Вятърът ще отслабне. Сутрин ще е студено с минимални температури между 2° и 7° и в отделни котловинни райони при стихване на вятъра ще се образува слана. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 12° и 17°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай