Наши студенти работят за 17 долара на час в САЩ

Предлагат им работа като фотографи в магазини за сувенири или на круизни кораби

Наши студенти работят за 17 долара на час в САЩ | StandartNews.com

Български студенти започват работа на бригада в САЩ за 15- 17  долара на час.  За първи път младежите ни получават оферти от порядъка на тази суми, разказаха организаторите от компания „Интеграл“. В минали години доходите бяха по-ниски. Заплатите, които студентите получават, се увеличават всяка година, но те зависят от  езиковото ниво на ученика или студента.

Офертите, които се предлагат, зависят от основното ниво на английски език. Колкото по-високо е то, толкова по-сериозно е предложението на американските компании. 

Тази година за първи път се появяват предложения, свързани с необичайни дестинации или занимания– например студенти, които искат да работят в администрацията да хотели, трябва да докажат по-високо ниво на английски. Има и предложения, свързани с атрактивна  работа като фотографи в магазини за сувенири или такива, които работят на круизни кораби в Сан Франциско. „Те са рядко срещани като оферти, но пък обогатяват портфолиото на младите хора“, разказва експертът Елиза Къркеланова“ от „Ингеграл“.  Тези занимания са и доста по-добре заплатени.  `

В тези списъци се водят и дестинациите в Аляска, въпреки че там заплатите са по-ниски, разказаха от фирма „Интеграл“. Там доходът е доста по-нисък, но децата имат възможност да  вземат допълнителни часове,  настаняването е по е-втино и така те изкарват повече средства, разясниха специалистите от „Интеграл“. 

Студентите работят основно като камериери или като обслужващ персонал на круизните кораби, които се появяват по крайбрежието. Най-търсените дестинации са свързани с посрещане на пътници и настаняването им по съседните хотели. Средният доход, който получава един студент,  е 11 долара на час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай