Наш рейнджър и кучето му разплакаха хората

Предизвикаха истински фурор в социалните мрежи.

Наш рейнджър и кучето му разплакаха хората | StandartNews.com

Емоционалната среща на завърнал се от мисия в Афганистан наш военен с домашния му любимец предизвика истински фурор в социалните мрежи.

Сержант Георги Костадинов може да говори за войната в страната на талибаните от първо лице, но той вече е у дома при семейството си. Особено щастлива от завръщането му е немската овчарка Айра. Топлото посрещане в дома се запечатва завинаги в сърцето му, пише Марица.

"Честно казано, разплаках се. Такава любов не очаквах от едно кученце. Реално как е толкова умна, за да ме помни? 7 месеца ме нямаше и изведнъж, прибирам се и получавам невероятно посрещане.

Откакто се прибрах всеки ден е повод за радост, за гордост. На седмото небе съм! Човек за да осъзнае колко е щастлив, трябва да преживее нещо такова. И тогава наистина осъзнава какво всъщност има в живота си", споделя сержант Костадинов.

"Нищо не е безопасно на тези места. Самата страна е с висок процент на риск и всяко едно действие, което се предприема там, не е безопасно. Най-малкото отговорността, която трябваше да носят нашите командири.

Аз съм военнослужещ в 42-ри батальон, град Ямбол. Това е един от батальоните с много добро име в България. Всички военнослужещи са така подготвени, че да могат да изтърпят несгодите, както го пише и в устава на военната служба. 

По време на мисиите единственото нещо, което свързва Георги и семейството му, е телефонът, гласът на двете му деца, съпругата и далечният лай на Айра, които му дават кураж.

"Определено това му е последната мисия. Защото аз няма да го пусна на други мисии", каза дъщеря му. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай