Народният театър връчи грамота на Мутафчийски

Плакетът е израз на признание за подкрепата както на генерала лично, така и на екипите на най-голямата болница у нас

Народният театър връчи грамота на Мутафчийски | StandartNews.com

Снимка-Божидар Марков

Директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин поднесе специална благодарствена грамота на началника на Военномедицинска академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски като част от кампанията „Театърът ви аплодира“.

Плакетът е израз на признание за подкрепата както на генерала лично, така и на екипите на най-голямата болница у нас към театъра и изкуството в трудната 2020 година.

„Благодарим ви за това, че ни водите вече толкова време с усърдие и професионализъм през тази тъмна пещера на COVID-19, в която нито знаем накъде да вървим, нито знаем какво има в нея, а сте отговорни за това какво ще се случи с тези, които водите. Ние като лечители на духа подаваме ръка с признание към всички вас, лечителите на телата, за да се справим заедно. Благодарим ви за подкрепата конкретно към нашия театър от момента, в който стана възможно да отворим врати, макар и на 30% капацитет “, каза Мариус Донкин.

От своя страна ген. Мутафчийски благодари за подкрепата и отправи покана във ваксинационния център на  Военномедицинска академия да бъдат ваксинирани всички желаещи артисти и служители на Народния театър.

„Когато дойде времето, нашите екипи ще извършат безвъзмездно ваксинацията на вашата трупа“, подчерта началникът на лечебното заведение. Той показа на Донкин специално оборудвания ваксинационен център и го запозна с част от екипа, работещ там.

От името на Народния театър Мариус Донкин подари на ген. Мутафчийски и лекарите, работещи на първа линия във ВМА, комплект от българска класическа литература. Оттам пък разкриха, че почти във всяко отделение има библиотека и за пациентите, които се лекуват – „за да поддържаме духа им в тези трудни времена“.

С кампанията „Театърът ви аплодира“, която стартира в края на миналата година с благотворителния концерт-спектакъл „Част от колекция“ с участието на актьора Иван Юруков, Народният театър отправи послание към всички на първа линия и към цялото общество да продължим да бъдем заедно в днешните трудни времена.

Той благодари на своята публика, окуражава всички неуморни медици в битката с Covid-19, покланя се на всеки отговорен българин, който в голямото изпитание мисли за опазването на другите около себе си. Чрез „Театърът ви аплодира“ Народният приканва своите зрители и приятели да благодарят лично и поименно на медици и здравни работници, които са им помогнали в труден момент по време на пандемията.

В специална секция на сайта си и на мониторите на касите театърът ще публикува имената на тези медици, а списъкът ще се допълва и обновява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай