Напрежение след смърт на ромско дете в Асеновград

Тригодишно дете е починало в ромската махала в Асеновград

Напрежение след смърт на ромско дете в Асеновград | StandartNews.com

Тригодишно дете е починало в ромската махала в Асеновград. Тялото му е откарано в спешното отделение на местната болница, което в момента е окупирано от близки на детето, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Иван Червенков пред "Дарик".

Детето е докарано починало в Спешното отделение тази сутрин, след като било намерено паднало на улицата. Спешните медици в болницата само са установили смъртта му.

"Детето е лежало миналата седмица в детското отделение с белодробно заболяване. То обаче е напуснало самоволно", поясни д-р Червенков. По думите му най-вероятно родителите му са го прибрали, без да е изписано. Предстои да се изясни причината за смъртта, но най-вероятно става дума за първоначално респираторно заболяване. "Едва ли е коронавирус, при децата той не е разпространен", коментира управителят на болницата.

Десетки роми са се събрали пред болницата в Асеновград след вестта за смъртта на 3-годишно дете. Пред болницата в Асеновград обаче са се събрали десетки роми, близки на загиналото дете, които хвърлят вината върху медиците. По първоначална информация родителите на детето- 25-годишният баща и 23-годишната му майка, го закарали днес сутринта за преглед в градската болница, но когато отишли в кабинета на Бърза помощ , медицинският екип само констатирал смъртта на детето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай