Наградиха достойни магистрати и полицаи

Връчиха наградите в конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж“ в памет на Джовани Фалконе

Наградиха достойни магистрати и полицаи | StandartNews.com

Зам.-кметът на Благоевград Христина Шопова и италианският посланик Стефано Балди връчиха днес наградите от конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж“в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе.
Г-жа Шопова приветства присъстващите от името на кмета на града Атанас Камбитов. Тя заяви, че
това е приз, който се връчва на хора за сила, достойнство и смелост. Награда, която е непреходна и много важна.

"Фалконе не беше нито първият, нито последният магистрат, убит от престъпните кланове, но точно неговото име се превърна в символ на войната срещу организираната престъпност. Достоен човек, който се бори срещу корупцията и мафията, давайки живота си и превръщайки се в пример за всички последвали го. Не трябва да забравяме, че в България работят много достойни хора в тази сфера, хора, които не спят нощем, който се грижат за това ние да спим спокойно и да отглеждаме децата си в по-добър свят”, каза зам.-кметът на община Благоевград.

Посланикът на Италия у нас Стефано Балди благодари на община Благоевград и на кмета Атанас Камбитов за подкрепата при организирането на този конкурс.
"Джовани Фалконе е пример за нас. Борбата, която ние водим срещу престъпността, е обща за целия свят. Наградените и номинираните сте тези, които правят така, че ние да спим спокойно. Живеем в свят, който има нужда от добри примери като вас”, каза италианският посланик.

Неврокопският митрополит Серафим, който бе сред гостите, изтъкна, че Джовани Фалконе е издигнат високо като пример заради неговото себеотрицание и саможертва, заради силата на духа и вярата му.

Зам.-кметът Христина Шопова и посланик Стефано Балди връчиха наградите на десетки магистрати и полицаи, отличени в конкурса. Първата голяма награда бе присъдена на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. Плакет и грамота получи председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Втората голяма награда заслужи Иван Гешев, зам.-главен прокурор и председател на Специализираната прокуратура.

Голямата международна награда бе присъдена на италианския магистрат Алфонсо Сабела, който не успя да пристигне за връчването на отличията.
Отличени с грамоти бяха десетки прокурори, съдии и полицаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай