Над 12 000 студенти пълнят Банско

Купоните за празничния 8 декември вече започнаха

Над 12 000 студенти пълнят Банско | StandartNews.com

Над 12 000 студенти вече са си резервирали купон за празника 8 декември в Банско. От тях пристигнаха още преди два дни, като са си запазили от 2 до 4 нощувки.  10 000 от са договорили почивката си чрез два студентски туроператора, като цените са съобразени с възможностите на младите хора, заявиха от туристическия бизнес в града, съобщи БНР.

Отделно от 10-те хиляди студенти, ползвали услугите на туроператорите, има и такива, които са направили лични резервации. Те са не по малко от 2 000, споделят хотелиери и собственици на заведения. Вдигнаха се и оборотите на хранителните магазини. Купуват се най- вече алкохолни напитки, мезета, ядки и плодове.

В ски зоната над Банско има над един метър снежна покривка и някои от съоръженията вече работят, казаха от дружеството-концесионер. Цената на дневната лифт карта е 35 лева.

В съседния спа курорт Баня  хотелските комплекси са отказали студентски заявки с мотива, че селището е предимно за семейна спа ваканция, но  и заради материалните щети, които остават след студентския празник.

Близо 3 хиляди студенти от всички краища на страната се очаква да пристигнат в курорта Пампорово за 8-и декември.

Студентското парти започва от днес и ще продължи до 8 декември в специална шатра с площ 2 000 кв. м и капацитет 3 000 души, каза Петър Стоичков за БНР от организаторите: "За 3-та година е събитието. Всяка година става все по-голямо. Тази година очакваме още повече хора. Шатрата е още по-голяма - близо 2000 човека ще се съберат - артисти, най-добрите от хип-хоп музиката, най-добрите от поп-фолка. Общо взето най-грандиозният празник по случай 8 декември и студентския празник".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай