На полицаите им писна от политически натиск. Къде се събират?

В градинката срещу паркинга на Народното събрание

На полицаите им писна от политически натиск. Къде се събират? | StandartNews.com

На демонстрация се събират утре от 12 часа полицаите от СДВР. Те ще са в градинката срещу паркинга на Народното събрание. Целта им е да кажат на политиците, че не могат да се месят в системата на МВР, пише 24 часа. 

Насреща, в бившия партиен дом, е Народното събрание, където кабинет получи номинирата за служебен премиер Горица Грънчарова. Там тя провежда разговори за евентуални министри.

Грънчарова вече се срещна със сегашния министър на вътрешните работи, а след разговора Калин Стоянов заяви, че има чувството, че няма да му предложи да остане. 

Това е втората подобна демонстрация на столичните полицаи. През ноември м.г. те се събраха пред парламента, за да подкрепят Калин Стоянов, чиято оставка искаха от ПП-ДБ след протеста срещу БФС.

На консултациите при президента Румен Радев тази седмица ПП-ДБ отново заявиха, че са против оставането на Калин Стоянов като вътрешен министър в новото служебно правителство.

За събирането в понеделник съобщи Лъчезар Колев, който е шеф на Специализираните полицейски сили в СДВР. Неговата публикация бе споделена от официалния фейсбук профил на столичната полиция. Вероятно и тази демонстрация ще е в обедната почивка на полицаите, както бе и през ноември. 

Ето и текста на позицията, споделена от СДВР:

Уважаеми колеги, ставаме свидетели на безпрецедентен опит за употреба на Министерството на вътрешните работи за политически цели.

Като служители на институцията не можем да останем безучастни, когато залогът е професионалното ни достойнство.

Длъжни сме да покажем на държавниците, че МВР не е и няма да бъде маша в политическите битки.

Министерството е деполитизирана система и не е на отделни партии и политици. Ние служим само на българските граждани.

Време е ясно да заявим, че в една нормална, демократична и правова държава полицаите не може да бъдат подлагани на унижения в името на политически интереси и договорки.

Нека го направим утре, 12 август, от 12 часа в градинката срещу паркинга на Народното събрание.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай