МВР взели казан за ракия от брата на протестиращия

Не са извършвани други претървания

МВР взели казан за ракия от брата на протестиращия | StandartNews.com

От СДВР обясниха за получения сигнал в девето РУ от граждани за незаконно разпространнение на акцизни стоки в трафопост, намиращ се в жк. „Обеля“.

„При проверката е установено едно лице в обекта. Първоначално той се е заключил в обекта. После лицето е отворило само, не е имало разбиване. Вътре са установили казан за ракия, предаден е доброволно чрез протокол. Не е имало други лица, негови близки или роднини и не са извършвани други претървания". Това каза на брифинг началникът на отдел „Икономическа полиция” в СДВР Добромир Брешков.

В акцията няма намерени наркотици. Тя е проведена по линия на разпространение и производство на акцизни стоки.

Обектът, в който е открит казан за варене на ракия, е собственост на ЧЕЗ.

От СДВР уточниха, че мъжът се казва Кирил. Той не е арестуван. Има една криминална регистрация от 2012 г. За него по-рано стана ясно, че е на 38 години. От полицията поясниха, че той е брат на Тихомир Василев от движението на Мая Манолова "Изправи се.БГ". Към Тихомир не са извършвани никакви полицейски проверки. 

По-рано днес Мая Манолова отправи обвинения към органите на реда, че са направили обиск в дома на майката на Василев и са конфискували уред за варене на компоти. Информацията обаче беше официално опровергана. Полицията отново отрече да са извършвани претърсвания и полицейски проверки към Тихомир Василев и майка му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай