МВР със съвети срещу кражбите по Великден

Предприети са превантивни мерки за ограничаване на извършването на кражбите

МВР със съвети срещу кражбите по Великден | StandartNews.com

По разпореждане на главния секретар на МВР е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността и пожарната безопасност на населението, контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки и осигуряване на нормалното придвижване на гражданите през предстоящите празнични и почивни дни.

Предприети са превантивни мерки за ограничаване на извършването на кражбите. От полицията съветват да не се оставят големи суми пари и ценности, да обезопасят жилищата, да бъдат бдителни за непознати и съмнителни лица, които влизат в етажната собственост, да са добре затворени и укрепени прозорци и балконски врати, особено на жилищата намиращи се на по-ниските етажи, да не се оставят отключени и без надзор превозни средства.

Във връзка с предстоящите Великденски празници и богослужения, православните храмове в региона са инспектирани от екипи на пожарната. По време на проверките е обърнато особено внимание на организацията за пожарна безопасност, осигуряване на условия за успешна евакуация, наличието на пожаротехнически средства за първоначално гасене, както и на обезопасеността на местата за палене на свещи.

На църковните служители са дадени указания за ограничаване предпоставките за възникване на пожари, както и за стриктно спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност.

Голяма част от състава на полицията през идните дни ще е ангажиран с дейности, насочени към повишаване безопасността на движението по пътищата.

От полицията апелират водачите да се съобразяват с въведените ограничения на скоростта, да шофират спокойно и търпеливо, и да не предприемат рискови изпреварвания. В периода на почивните дни и на Великден в цялата страна ще се извършват засилени проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, неправоспособни водачи, като това ще включва и териториите на малките населени места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай