Музикален съпровод ще изпрати Тодор Андреев от Берлин за Шипка

"Лек път" ще му пожелаят нашенсаката фолклорна формация “Сборенка” и виртуозните пианисти Ибрахим и Хасан Игнатови

Музикален съпровод ще изпрати  Тодор Андреев от Берлин за Шипка | StandartNews.com

Тодор Андреев, българинът, решил да премине от Берлин до връх Шипка с велосипед, ще бъде изпратен на 21 февруари от  площад Александерплац в немската столица с музикален съпровод. "Лек път" ще му пожелаят нашенсаката фолклорна формация “Сборенка” и виртуозните пианисти Ибрахим и Хасан Игнатови, съобщи електроният сайт Актуално.com. От есента на миналато година двамата талантливи близнаци от Разград учат във Висшата музикална академия "Ханс Айслер" в Берлин.
 Тодор ще потегли в 9 часа 21 февруари и планира да бъде на връх Шипка на националния празник на България 3 март. Там отново ще го посрещнат с музика -  ще го поздрави Красимир Панчев, един от най-популярните гайдари у нас и зад граница.
   Тодор разказа в пространно интерюв във вестник и Агенция "Стандарт" за своя велопрехода под наслов “Предизвикателство за силата на българския дух. За да стигне навреме за тържествата на връх Шипка той ще трябва да върти педалите по 200 - 300 км на ден с малък отдих за храна и сън - не повече от 6 часа. В 10-дневния се преход Тодор Андреев ще премине през 10 европейски столици - Берлин, Прага, Виена, Любляна, Загреб, Сараево, Подгорица, Прищина, Скопие. В София, пред храм-паметника “Св. Александър Невски”, се очаква да бъде на 2 март между 8,30 и 9,30 часа, за да запали свещичка в храма за здраве и успех на начинанието си. Същия ден той ще спре и в Казанлък, където е завършил Националното училище за пластични изкуства и дизайн ”"Акад. Дечко Узунов”. В Града на розите Тодор Андреев ще бъде официален гост на община Казанлък. След това ще поеме към град Шипка и ще започне да се изкачва с велосипеда към върха, където ще развее българския трибагреник и ще почете паметта на загиналите за Освобождението на България. 
  Със своя уникален велопреход Тодор Андреев смята да атакува и Книгата на рекордите "Гинес". Той ще пътува с камера на каската и ще запище своя преход дълъг общо 2587,04 километра, за да го предостави на екипа на  "Гинес" в Лондон.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай