Мързеливо море до 23 септември

Отивате на плаж от 10 и седите там до 4-5 следобед. Няма да се плашите от обедното слънце, то няма да е силно, казва климатологът

Мързеливо море до 23 септември | StandartNews.com

До 22-23 септември ще може да се ходи на море и хората да се къпят. Водата ще е 23-24 градуса. Това заяви пред Нова телевизия климатологът проф. Георги Рачев.

„Слънцето в момента се равнява на 10-15 април, но въпреки всичко температурите ще стигат до 34 градуса. Днес  живакът в Русе може да стигне до 38-39 градуса”, заяви проф. Рачев.

„На 15-и септември не би трябвало да вали, но ще бъде леко хладно сутринта, затова сложете якета на децата. По обяд вече ще се затопли”, каза той. До края на септември ще бъде онова късно и мързеливо море. Отивате на плаж от 10 и седите там до 4-5 следобед. Няма да се плашите от обедното слънце, то няма да е силно. Морската вода ще е топла, около 26-7 градуса. То ще изстива бавно”, смята Рачев. „Времето ще е чудесно за почивка и мисля, че по празниците много хора ще предпочетат да вземат последното море и застудяване”, добави климатологът.

Есента ще бъде топла, а на запад нормална по отношение на валежите. На Изток има засушаване и предупреждавам, че редица от язовирите ще останат празни”, призна той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай