Момченцето, ударено от ток:Бяха над 200 волта

Много се уплаших, разказа то

Момченцето, ударено от ток:Бяха над 200 волта | StandartNews.com

10-годишното момченце, което влезе в болница след токов удар от улична лампа на площадка за игра във великотърновското село Миндя, разказа какво е преживяло.

"Исках да се подпра на оградата, бях долу на земята. Хванах се едновременно за оградата и коша, ме удари силен електрошок, от 200 и няколко волта, та дори и повече. Много се уплаших, повече, отколкото ме заболя", сподели детето пред NOVA.

След инцидента, станал в петък вечер, но оповестен днес, момченцето не можело да спре да плаче и повтаряло на баща си, че е щяло да умре. Детето има изгаряния по ръцете, по гърдите и по краката.

След като е получило нужната лекарска помощ, днес следобед е изписано от болницата в Горна Оряховица.

Инцидентът се случва в петъчната вечер, около 21 часа, в центъра на село Миндя, пред самоделно направен баскетболен кош. Момченцето хваща основата на стълба, която всъщност е мантинела, и го удря ток. Повече от 20 години уличната лампа в село Миндя функционира без проблем. До края на миналата седмица.

"Не си спомням системата да е проверявана. Настоявам всички детски съоръжения да бъдат проверени, обезопасени, радвам се, че не се случи нещо по-лошо!", коментира пък майката на пострадалото момче - Александра Костуркова, пред БНТ.

"Съжалявам за случилото се. Извинявам се и на родители, и на близките на детето", заяви кметът на  Миндя Иван Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай