Много горещо време! Термометърът гони над 42 градуса

Максимални температури между 37° и 42°, в София - около 37°

Много горещо време! Термометърът гони над 42 градуса | StandartNews.com

Времето днес ще бъде слънчево, след обед над източните райони и Дунавската равнина с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Много горещо, с максимални температури между 37° и 42°, в София - около 37°.

В планините ще е слънчево, след обед с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен, по билата и временно силен вятър от изток-североизток. Топло, с максимална температура на височина 1200 m около 32°, на 2000 m - около 24°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

И в сряда времето ще се задържи слънчево и много горещо. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен североизточен вятър. В четвъртък в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност, но само на места в северните и планинските райони ще превали и прегърми. Дневните температури там ще са с два-три градуса по-ниски, но в югоизточните райони все още ще са около и над 40°. В петък, през почивните дни и в началото на следващата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на повече места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки, като по-малка е вероятността за явления в Североизточна България. В източните райони вятърът ще остане от североизток, слаб до умерен, а в останалата част от страната ще е почти тихо или със слаб северен вятър, в понеделник - северозападен. До неделя температурите ще се понижават още и в неделя максималните ще са между 30° и 35°, в понеделник отново ще започнат да се повишават.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай