Митьо Очите, Ценко Чоков и жълтопаветници на барикадата срещу Гешев

Тротоарна сбирка събра закопчани от прокурора герои от криминални хроники, и бойните групи на Цветан Василев, Митьо Очите, Ценко Чоков, Десислава Иванчева и партийните съзаклятници Христо Иванов и Атанас Атанасов

Митьо Очите, Ценко Чоков и жълтопаветници на барикадата срещу Гешев | StandartNews.com

Тротоарна сбирка събра закопчани от прокурора герои от криминални хроники, и бойните групи на Цветан Василев, Митьо Очите, Ценко Чоков, Десислава Иванчева и партийните съзаклятници Христо Иванов и Атанас Атанасов. Всички те се оказаха в един окоп. Всички те не искат да видят Иван Гешев като следващия главен прокурор. Това стана ясно от последните тротоарни сбирки пред Съдебната палата срещу номинацията на сегашния заместник на Сотир Цацаров за негов наследник.

На улицата се събра странна компания. Редом до обичайните протестъри-жълтопаветници застанаха познати лица от съдебните зали и криминалните хроники, както и бойни групи късо подстригани и татуирани здрави младежи. Безспорно атракция №1 беше групата от 50 роми, пристигнали от Галиче. Предвождани от жената на бившия кмет на селото Ценко Чоков - Цветелина Нелова, неговите съратници вдигаха плакати срещу Гешев, на които ликът му е задраскан. Мургавите протестъри бяха накичени като коледни елхи с тежки ланци, нищо не скриваше и страховитите им татуировки.

Без съмнение скандалният Чоков също би дошъл с голямо желание на протеста, но той е под домашен арест заради делото срещу него като ръководител на организирана престъпна група за рекет, лихварство и палежи. Все пак бандата му беше представена в лицето на Салко Касъмов, който е подсъдим заедно с бившия кмет.

На другия фронт на протеста пред Съдебната палата бяха роднини и авери на страховития наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите. В момента той е в затворническата болница, затова агитката му беше предвождана от дъщеря му Станислава. Тя охотно обясняваше пред журналисти колко е лош Гешев, защото искал да тикне зад решетките чистия като сълза и невинен неин баща. Впрочем щерката на Очите също е подсъдима като част от организираната престъпна група на несебърския гангстер.

Черни фланелки, под които напират напомпани мускули, навъсени погледи и пълно мълчание. Така пък изглеждаха юнаците от движение "Боец", които викаха срещу Гешев на тротоара. Здравеняците бяха готови и за по-сериозни неща, но техният тартор Георги Георгиев засега не е дал позивна за екшън. Както самият Гошо Боеца не крие, той всеки ден обсъжда тактиката си с видния беглец в Белград Цветан Василев. Все пак банкерът, който е обвиняем по аферата на века - източването и умишления фалит на КТБ, лично финансира протестите срещу Гешев и кабинета, както разкриха изтеклите тайните чатове, записи и видеа на Десислава Иванчева.

Тя е пък сред основните из организатори и координатори. Осъдената за подкуп бивша кметица на столичния район "Младост" също се появи на плочките пред Съдебната палата, заедно със своята заместничка Биляна Петрова. Цветан Василев обаче не играе на дребно и е заделил пари направо за метеж и държавен преврат, стана ясно още от записаните откровения на Иванчева. Тя самата призна, че организира протести срещу Гешев, но обяви, че е вкарана в капан. Единственият й аргумент за това обаче бе версията, че чатът, в който се говори за над 400 000 лв. от Цветан Василев за протести и сваляне на правителството във фалшив неин профил. А вносителят на сигнала - Йордан Бонев, имал съмнителна репутация. Той е син на Венци Чикагото, осъден за наркотрафик, който играл в комбина с Десислава Иванчева. Пускайки сигнал срещу Иванчева, Бонев издава и баща си, който е в комбина с нея и на когото тя казва, че ще получи "40 от 400 хилки".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай