Министър Милошев обяви най-добрия сезон и нови туристи

Разширява крилата на сезона с културно-исторически туризъм

Министър Милошев обяви най-добрия сезон и нови туристи | StandartNews.com

Данните показват, че 2024 е най-добрата, откакто има статистика - приходи от туризма, туристически настанявания, брой туристи и туристически регистрации, брой хора преминали през гранично контролно-пропускателните пунктове, заяви в "Денят започва" министърът на туризма Евтим Милошев.

Курортите ни обаче продължават да имат големи проблеми, които трябва да се решават, допълни Милошев.

"В Слънчев бряг - проблеми, които съпътстват най-големия ни курорт, най-популярния по света, свързани със собствеността, с организацията. Това е един голям разговор, който липсва за българския туризъм. Говорих с големи хотелиери, които казаха, че са много доволни от сезона безапелационно. Говорих и с хотелиери, които казаха - какво да говорим за сезона, като през останалото време хотелът е празен", коментира Евтим Милошев.

Той поясни, че се е променил профилът на туриста поради усложнената международна обстановка.

"Нямаме вече руски, украински, в голяма степен израелски туристи. Цените са променени, има инфлационен процес. Стратегия е да се разширят крилата на сезона - пролетта и есента. С климатичните промени есента става все по-атрактивно време за туризъм особено по морето. Големият потенциал на българския туризъм е в целогодишните възможности, които дават културно-историческото ни наследство и СПА и уелнес", каза още Евтим Милошев и подчерта, че устойчивостта не се решава с един сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай