Метео Балканс разкри. Кога падат температурите

В равнините и котловините ще има условия и за мъгли

Метео Балканс разкри. Кога падат температурите | StandartNews.com

Метео Балканс казаха, кога ще паднат температурите. 

До края на септември ще има почти летни стойности, но идната неделя се очаква сериозен срив.

През следващите 7 дни, въздушната маса над страната ще се стабилизира. Очакваме нов период на сухо време и по-високи температури, но усещането за есен ще се проявява в минималните температури. Към сряда, атмосферата ще се лабилизира, очакват се валежи, по преминаването на студен фронт. В равнините и котловините ще има условия и за мъгли. Съществена промяна на температурите очакваме към края на седмицата. 

Времето във вторник и сряда

Във вторник ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. Късно след обяд от запад облачността ще се увеличи и до вечерта над Западна България ще превали дъжд, ще има условия и гръмотевици. През деня вятърът ще се ориентира от югоизток, ще се затопли. Максималните температури ще са между 25-31°С. Сутрин , обаче ще е хладно, с минимални между 5°С-12°С. В равнините и котловините ще се образуват и мъгли. 

Промяна времето очакваме от сряда. Очакваме и преминаването на студен атмосферен фронт. Над Западна и Централна България, ще започне увеличение на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще започне и понижение на температурите. До вечерта ще завали над Западна България и Централна Стара планина, като на места валежите ще са интензивни. Валежите няма да достигнат източните райони. Максималните температури ще са между 23-25°С. Малко по-високи ще са над Горнотракийската низина - до 28-30°С 

В четвъртък и петък атмосферата, ще се стабилизира. Времето ще е предимно слънчево и сравнително горещо за края на месеца. Температурите ще се повишат, максималните ще са предимно между 28° и 32°. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. 

Очакваме преминаването на средиземноморски циклон. От северозапад вятъра ще се ориентира от северозапад и ще започне значително понижение на температурите. Очакваме валежи над Западна и Централна България, а до през нощта срещу понеделник и над източните райони. Температурите ще се понижат с над 10 градуса. Към обяд максималните температури над Западна България ще са между 20-22°С, а над източните райони - до 33°С, но с тенденция да се понижат. 

Седмичната прогноза е изготвена на базата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS. Както неведнъж сме подчертавали, подобни прогнози са несигурни в по-дългосрочен, 7-дневен план и е възможно да претърпят изменения, затова следете и ежедневните прогнози на  Meteo Balkans за най-навременните актуализации. 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай