Meteo Balkans предупреди! Идва мощна тропическа депресия

Чакат се бури и наводнения

Meteo Balkans предупреди! Идва мощна тропическа депресия | StandartNews.com

Циклонът, който минава над страната ни доведе до значителни валежи и нестабилност в атмосферата. Основната част от валежите се изсипа в морето.

Според синоптиците от Meteo Balkans прогнозите за следващите часове не са обнадеждаващи за Южното Черноморие. Очаква се валежите да се усилят, като Странджа планина ще играе ключова роля в този процес. Там ще има валежи от над 50-80 литра на квадратен метър в рамките на следващите 24 часа, което може да причини наводнения.

Спътниковите снимки показват ясно дефиниран център на ниско налягане, разположен на около 70-80 километра югоизточно от Царево. Впечатляващото при този циклон е неговата активност. Около центъра ще има гръмотевични бури, сходни със субтропическите или тропическите бури в тропиците.

Това е така, защото при циклон има по-топло ядро, което означава, че температурата във вътрешността му е по-висока в сравнение с околната среда. Това е феномен, който обикновено се наблюдава в тропиците.

Поради по-топлите води на Черно море, циклонът е на път да се трансформира в субтропическа бурь, наподобяваща тропическа депресия.

Въпреки че циклонът вероятно няма да достигне силата на истинска тропическа буря, очакваните валежи са основен проблем. Тези вихри, макар и краткотрайни, могат да генерират значителни количества валежи, което увеличава риска от наводнения и други бедствия по Южното Черноморие.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай