Местан шофирал при катастрофата със загинало бебе /ОБНОВЕНА/

Лидерът на ДОСТ отнел предимството на БМВ, то изхвърчало на 50 метра в дерето

Местан шофирал при катастрофата със загинало бебе /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Лютви Местан е шофирал автомобила, който предизвика тежка катастрофа със загинало бебе. Това съобщи пред Dir.bg говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Лидерът на ДОСТ управлявал своя "Фолксваген Фаетон", който блъсна друга кола на главния път между Кърджали и ГКПП Маказа,

Сигналът за катастрофата, която е станала на кръстовището на пътя за ГКПП Маказа и пътя към село Загорско, е подаден около 13.40 ч.

По първоначални данни лидерът на ДОСТ е отнел предимството на идващия по главния път лек автомобил "БМВ" и е последвал сблъсъкът.

"В колата, движеща се по пътя Кърджали-ГКПП Маказа е пътувало четиричленно семейство. Зад волана е бил мъжът. С него са пътували съпругата му, която е 28-годишна, и двете им деца - на 10 години и 6 месеца. За съжаление при удара на място е загинало бебето", обясни Арнаудова.

Майката, бащата и другото им дете са транспортирани от екипи на Спешна помощ в кърджалийската болница, като състоянието на жената е по-тежко.

По думите на Румяна Арнаудова, и Местан, и водачът на БМВ-то, който е пострадал, са тествани на място с дрегер за алкохол и наркотици, като пробите са били отрицателни. Лидерът на ДОСТ е откаран в кърджалийската болница за даване на кръвна проба. Срещу Местан може да започне досъдебно производство, защото не може да се ползва с имунитета на кандидат за евродепутат, защото листата на ДОСТ още не е регистрирана, стана ясно от думите на Арнаудова.

На мястото на катастрофата се извършва оглед. Там е пристигнал и окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов.

Колата ковчег, която е участвала в зверското меле с лидера на ДОСТ Лютви Местан, е била управлявана от Юсеин Ахмед, съобщава bTV. Автомобилът е изхвърчал на 50 метра в близкото дере и се превъртял няколко пъти. 

 "Тамън зави и всичко се случи за секунди. Силен трясък и дим. Дори не видях как можа да излети с такава скорост колата. Местан спря и се огледа на знака "Стоп" и след това потегли". Така обясни инцидента председателят на ДОСТ-Кърджали Мустафа Исмаил, който е карал зад автомобила на Лютви Местан. По думите на Исмаил, колата, управлявана от Юсеин Ахмед, се е движила с много висока скорост.  
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай