Майка на три деца стана Адвокат на годината

Според нея трябва да изразяваме позицията си и да застанем зад исканията си, за да може нещата в България да се променят...

Майка на три деца стана Адвокат на годината | StandartNews.com

Преди броени дни българската Ерин Брокович - Златина Хаджипанайотова, беше отличена за „Адвокат на годината” на правосъдните награди „Темида – цената на истината“. Тя е майка на три деца и вдовица. Трудностите, пред които се изправя, след като губи съпруга си, я амбицират да промени закона. Прави това с много битки и едно писмо до Дядо Коледа. Благодарение на нейния труд и усилия, депутатите приеха законови промени, които предвиждат помощи за всички деца с починал родител.

„Задължително е да спомена омбудсманът Мая Манолова, без която тази кампания беше невъзможна. Тя е ключът към парламента. Тя е човекът, който можеше да внесе и да отчете промените, които искахме да предложим. Това беше една битка на родителите на България, а не само моя”, каза в интервю за Нова телевизия Хаджипанайотова. И допълни, че тепърва ще се бори за правата на децата.

„Видях, че системата може да бъде променена. Видях колко много трудности изпитват българските родители. Битката ми не е приключила. През 2019 г. трябва да се преборим за детски добавки за всички български деца”, заяви адвокатът.

Според нея трябва да изразяваме позицията си и да застанем зад исканията си, за да може нещата в България да се променят.

„Често се сравняваме с Германия. Там всяко родено дете получава по 194 евро. В България на едно дете не се дават добавки. Тук това е социално помощ, която получават хората с нисък доход. Има хиляди български майки, които работят и не получават нищо, защото не влизат в подоходния критерий. Тук за един затворник държавата дава около 800 лв. на месец, а за раждане на дете около 40 лв., с оглед на дохода”, каза още Хаджипанайотова.

Тя призова управляващите да поемат инициатива за промяна, защото българското дете трябва да се превърне в приоритет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай