Mars дарява 1,5 тона храни за хора в нужда в България

На глобално ниво компанията осигурява 20 милиона долара за борбата срещу COVID-19

Mars дарява 1,5 тона храни за хора в нужда в България | StandartNews.com
  • На глобално ниво компанията осигурява 20 милиона долара за борбата срещу COVID-19

Mars, Inc., един от най-големите производители на хранителни стоки в света, подкрепя борбата срещу COVID-19 в България. Компанията дарява продукти в размер на 1425 кг, които ще бъдат насочени към нуждаещи се хора в страната.

Mars предоставя стоки на Българската хранителна банка и подпомага мисията на организацията да осигури храна на всички, които имат нужда. Дарението на компанията ще бъде разпределено между социално слаби граждани, които са най-силно засегнати от кризата, причинена от разпространението на коронавируса.

Производителят на храни подкрепя и медицинския персонал на първа линия в борбата с COVID-19. Здравните работници, грижещи се за заразените в страната, ще получат шоколадови десерти и дъвки, които да им дадат допълнителна енергия. С това дарение Mars се включва в кампанията на Българския лекарски съюз „За героите в бяло“ и изразява признателността и благодарността си към всички медици, които ежедневно спасяват човешки животи.

На глобално ниво, в отговор на пандемията COVID-19, Mars дарява общо 20 милиона долара, за да подкрепи общностите, в които оперира, както и най-уязвимите в разширената ѝ верига на доставки.

Ангажиментът на компанията включва първоначални парични и материални дарения, които да подпомогнат хората, домашните любимци и общностите, най-силно засегнати от коронавируса. Тази подкрепа включва:

  • дарение от 5 милиона долара за хуманитарната организация CARE за осигуряване на консумативи от първа необходимост, както и ноу-хау, за подкрепа на развиващите се страни и по-специално на жени, деца и бежанци;
  • дарение от 2 милиона долара на Световната продоволствена програма (WFP) на ООН за подпомагане на транспортирането и доставката на консумативи от първа необходимост за всички агенции на ООН, които се борят с пандемията;
  • дарение от 1 милион долара за организацията Humane Society International (HSI) за подпомагането на котки и кучета, които са били изоставени или изпратени в приюти заради това, че стопаните им са се разболели или нямат финансовата възможност да се грижат за тях.

Останалите 12 милиона долара ще са под формата на парични средства и хранителни продукти и ще бъдат насочени към пазарите, на които Mars оперира, както и към фондациите на компанията – Mars Wrigley Foundation, VCA Foundation, the Banfield Foundation, Pedigree Foundation и Tasty Bite Foundation.

Изпълнителният директор на Mars Грант Рийд коментира: „Нашият подход за преодоляването на кризата, причинена от COVID-19, е фокусиран върху това да гарантираме здравето на нашите сътрудници, да допринесем за предотвратяването на разпространението на вируса и да се погрижим за общностите, в които оперираме. Ангажираме се да дарим 20 милиона долара под формата на парични средства и хранителни продукти, за да подкрепим хората, с които живеем и работим и които осигуряват някои от суровините ни. Всички сме заедно в тази битка и ние искаме да направим това, което е по силите ни, за да помогнем на най-нуждаещите се”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай