Събота,

Маринов попари полицаите, сега няма пари за нощни

От: Редактори -
A
A
A

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов смята, че извънредният труд, полаган от служителите на ведомството, трябва да бъде сведен до минимум. И обясни, че има спор в тълкуването за закона кое точно се нарича извънреден труд. Той посочи, че например не e ясно дали започната задача от полицай в работно време, работата по която продължава след 17.30 ч., е извънреден труд, при положение, че става дума за ненормиран работен ден.

Маринов потвърди казаното от полицейски синдикати, че при достигане на максимума позволен извънреден труд, полицаите могат да откажат да работят. Иначе трябва да подпишат изрична декларация.

Колкото до нощния труд, Маринов обясни, че най-рано при следващия бюджет може да се мисли за увеличаването им.

Главният секретар Ивайло Иванов обясни, че вчера в Самоков, при акция, шофьор на микробус не се подчинил на полицейско разпореждане. Последвали светлинни и звукове, на които отново шофьорът не реагирал. Така се наложило ползването на гумени патрони.

Маринов участва в заседание на парламентарната вътрешна комисия, пред чиито членове обясни как в годините назад е решаван въпросът с плащането на пари за извънреден и нощен труд.

На въпрос за евентуално преструктуриране на полицейски сили в страната, по повод възникнало напрежение в Роман, Маринов обясни, че доскоро не е имало патрул в града. Така било и по-ефективно, защото униформените са из населеното място, а не стоят в дежурна част на полицейското управление, където могат само да приемат сигнали.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички