Малинов призна : Чувам се с Малофеев и Решетников

Това стана ден след черния печат от САЩ

Малинов призна : Чувам се с Малофеев и Решетников | StandartNews.com

Обвиненият в шпионаж в полза на Русия шеф на сдружение „Русофили“ Николай Малинов направи поредно скандално признание в ефир – че продължава да поддържа активни контакти са кремълския олигарх Константин Малофеев и бившият руски дипломат Леонид Решетников.

Двамата получиха 10-годишни забрани да влизат у нас заради разкритията, че са били покровители на плана на Малинов за руска намеса в българската икономика и политика.

Самият Малинов пък се появи в студиото на bTV за да брани съдия Андон Миталов, който в сряда бе посочен от държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео като първият българин, който получава забрана да влиза в страната заради корупция. Русофилът обаче призна в ефир, че е направил повторен опит да напусне страната съвсем наскоро, но този път е бил спрян от Специализирания наказателен съд.

За разлика от предишния път, в който Миталов, заобикаляйки прокуратурата и закона, уреди Малинов с изходна виза за Москва, сега спецсъдиите са отхвърлили искането му. Сред молбите за напускане на страната пък греят покани от руския патриарх, главният редактор на „Монд Дипломатик“, индийски милиардер – бизнеспартньор на русофила и председателя на „Славянското дружество“ на Сърбия.

В последната страна пък от 5 и половина се крие подсъдимият за фалита на КТБ банкер Цветан Василев, който според прокуратурата е поел ангажимент да финансира руския план за овладяване на страната с активи за 1 млрд. лв, заграбени от фалираната от него банка.

Иначе продължилото половин час в праймтайма на bTV интервю Малинов зададе тон за действие по отношение на съдия Миталов. Русофилът заяви, че за да бъде обявен за персона нон грата магистратът трябвало първо да бъде осъден у нас. И поиска д абъдат представни доказателства, че съдията бил корумпиран.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай