Любопитството в Гърция води до 3000 евро глоба! Изненадата

Внимавайте къде и как се гмуркате

Любопитството в Гърция води до 3000 евро глоба! Изненадата | StandartNews.com

Кой не би искал да се потопи в морските дълбини и отблизо да се докосне до тайните на подводното царство? То крие чудеса - от ослепителни корали до игриви делфини. Дълбокото море е дом на невероятно разнообразни форми на живот.

Туристите, особено децата, са възхитени от възможността да наблюдават тези същества в естествената им среда, използвайки кристалните води и качествените очила за гмуркане като прозорец към този подводен свят. Това обаче е свързано с огромна отговорност, казва „Денар“.

В Гърция любопитството към подводния свят може да доведе до драконовски наказания.

Морските таралежи, които често се събират като сувенири или изваждат от морето заради тяхната уникалност, всъщност са защитен вид в много региони, предава сайтът Бизнесновините на бТВ.

През последните години повишената осведоменост за тяхната застрашеност доведе до въвеждането на строги закони, защитаващи тези същества. В Гърция законите сега предвиждат глоби до 3000 евро за незаконно извадени от морето морски таралежи.

Тази мярка е предназначена да защити морския живот и да предотврати дейности, които могат да нарушат екосистемата. Ловът на морски таралежи е разрешен само при строги условия, за да се гарантира устойчивостта на вида. В този лов могат да участват професионални риболовци и лицензирани любители, но само в определени периоди от годината и със специално разрешение.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай