Лудост! Деца лягат на пътя заради игра

Това алармират жители в социалните мрежи

Лудост! Деца лягат на пътя заради игра | StandartNews.com

Деца лягат върху пешеходните пътеки и изправят косите на шофьорите в Горна Оряховица и Лясковец, алармират жители в социалните мрежи, пише "Монитор".

„12-13-годишни деца легнаха на пешеходната пътека за кв. Пролет, след парка. Предполагам е пак някакво Тик - Ток предизвикателство.

Днес (сряда б.р.) в 19:20 ч преминах с колата си тази пешеходна пътека и две момиченца легнаха на пътеката, а след мен имаше кола на около 40-50 метра. Отправям апел към всички родители,поговорете с децата си за опасността от тези безумни предизвикателства”.пише Ирина Донева.

Според самите тийнейджъри предизвикателството, което набира скорост в мрежата, имало за цел да провери съобразителността и бързите реакции на шофьорите, дали те ще успеят да набият спирачките и да спрат навреме пред тях, без да ги прегазят.

Това е поредното безумно предизвикателство в интернет след екстремните селфита върху влакове, електрическите стълбове и на ръба на пропасти

Подобно безумно поведение беше засечено неотдавна с тийнейджъри, които играят на руска рулетка с живота си и в Свищов.

Там също в тъмната част на денонощието младежите лягат върху пешеходните пътеки и остават там дори при приближаването на автомобилите, въпреки предупрежденията с клаксони на водачите. А за да бъде „подвигът” им увековечен в социалните мрежи, младежите правят селфи с мобилните телефони

Това не е единствената опасна мода, която тръгва от социалните мрежи. Само преди седмица 6-годишно момиченце от Бургас беше оперирано по спешност в „Пирогов“, след като „на шега“ погълнало магнитни топчета заради предизвикателство в социалната мрежа TikTok. Нейният случай не е единствен, алармират медиците.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай