Кюфтета натровиха 16 роми на годеж в санданско

11 от отровилите се са деца, настанени са в болница

Кюфтета натровиха 16 роми на годеж в санданско | StandartNews.com

16 души са с хранително натравяне след консумация на кюфтета в село Склаве, община Сандански, 11 от тях са деца, съобщава БГНЕС.

Случаят е от вчера, след подаване на сигнали на тел. 112 за оплаквания на жители на селото от ромски произход, всички със симптоми на хранително натравяне. Всички са консумирали кюфтета на годеж в селото в неделя. Някои от тях са яли от кюфтетата и в понеделник сутрин.

11 са деца и са настанени във филиала на МБАЛ „Югозападна“ в Петрич, а възрастните в инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград. Сред натровените има и бременна жена.

Всички хоспитализирани са с повръщане и стомашно неразположение, след като храната е съхранявана неправилно предвид топлото време.

Вчера служители на РЗИ – Благоевград, бяха изпратени по спешност да проверят дома, в който е организиран годежът, на който са присъствали 50-на гости, за които са приготвени 600 кюфтета, закупени от Сандански.

Взети са секрети от натровените, както и проби от храната, която са консумирали. Резултатите ще станат ясни след няколко дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай