Купоните на Божков: Е1 млн. на седмица в Куршевел

Беглецът от правосъдието водел компании в хижа "Еделвайс"

Купоните на Божков: Е1 млн. на седмица в Куршевел | StandartNews.com

По милион евро на седмица пръскал хазартният бос Васил Божков, който се укрива от българското правосъдие в Дубай, за шеметни купони в тузарския френски ски курорт Куршевел. Това разкри БЛИЦ в свое разследване. Милиардерът се е уединявал с компании в луксозното шале (хижа) "Еделвайс", което може да бъде наето срещу 500 000 евро за едва седем дни. Още толкова пари отиват за наемане на персонал и зареждане с шампанско, черен хайвер и скариди.

ВИЖ ОЩЕ: Вижте самолета за $45 млн. на Божков

В разкошния ски оазис Божков и гостите му са се отдавали на приключения и в СПА комплекса, който е снабден с 13-метров басейн, джакузи последен писък на технологиите и собствен водопад.

Комплексът е истинско пристанище на уединението, предлагащо два луксозни апартамента "Мастър" по 100 квадратни метра всеки и трапезария с площ 200 м2. Самият "Еделвайс" разполага с цели осем невероятни апартамента, разположени на 7 етажа с площ над 3000 м2. В него по думите на Цветомир Найденов - Божков е водил международния аферист Барак Алон и румънския шеф на bTV Флориан Скала, който сега щедро връща жеста с неограничено телевизионно време, което предоставя на обвинения в 11 престъпления бизнесмен и дясната му ръка Георги Попов.

Веселата компания е завършвала вечерите си в нощния бар на "Еделвайс", който побира около 100 богаташи. Според очевидци Божков е прекарвал солидна част от времето си в два шикозни ресторанта - "Cap Horn" и "Nammos".

Куршевел винаги е бил пионер в гастрономията. Историята разкрива, че през 1979 г. "Le Chabichou" е първият ресторант в курорта, спечелил звезда на Michelin, последван от втора звезда пет години по-късно. Превъзходният курорт е предпочитано място за световните звезди Кристина Агилера, Джордж Клуни, Роман Абрамович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай