Кошмар! В наше село потече нафта вместо вода

Пети ден жители на добричкото село Дебрене не могат да ползват водата

Кошмар! В наше село потече нафта вместо вода | StandartNews.com

Пети ден жители на добричкото село Дебрене не могат да ползват водата от водопреносната мрежа, заради замърсяване. Тя е със силен мирис на нафта и негодна за употреба, сочат проверките на Регионалната здравна инспекция.

Очаква се взетите проби да изяснят какво е веществото. Издадено е и предписание на ВиК Добрич за прочистване на водопреносната мрежа. Какво и как точно е попаднало в питейната вода, буди тревога у местните жители.Поредна авария на тръбопровод в Дебрене остава селото на сухо в събота. От ВиК Добрич подменят помпа, но хората са неприятно изненадани.

"Дойде водата, зарадвахме се, обаче водата беше мътилка и цялата със силен мирис на нафта", каза Бисер Димитров."Тя мирише! Тя е мазна! Как да дам на това дете? Вижте ги колко са мънички. Какво да правя с тази вода? Тя за нищо не става", категорична е Анка Иванова."Онова, което най-много ни притеснява и плаши в този момент, е липсата на информация", подчерта Галина Полименова предаде БНТ.

"Пълна безотговорност на ВиК Добрич, пълна безотговорност – нито са заключени водоемите. Утре, ако някой пък реши да сложи сода каустик, какво правим ние?", пита Константин Ангелов. От ВиК Добрич предполагат, че в интервала, когато в селото е нямало вода, е мита цистерна и така е замърсена водопреносната система.

Водата в селото остава негодна за употреба, докато не се пречисти цялата система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай