Коренна промяна на времето! Синоптиците подсладиха есента

Максималните температури днес ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°

Коренна промяна на времето! Синоптиците подсладиха есента | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево, преди обед все още над североизточните райони ще има по-значителна облачност, а на места в котловините ще е мъгливо. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обед ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове все още над северното крайбрежие ще има по-значителна облачност. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който след обед ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В петък ще бъде все още топло, през по-голямата част от деня - и предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. След обяд над Западна България облачността ще се увеличи и на места ще превали краткотраен дъжд. През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад, през деня ще се усили и ще нахлува сравнително студен въздух. Облачността ще е по-често значителна, на места с превалявания от дъжд, в югоизточните райони - с гръмотевици. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са от 14°-15° в северозападните до 25°-28° в югоизточните райони. В неделя и понеделник ще се задържи хладно, облачността ще е променлива, по-често значителна, на места с превалявания. През втория ден северозападният вятър ще отслабне. Сутрин минималните температури по високите полета на Западна България ще са 7°-10°, а максималните в повечето райони ще са между 16° и 21°. Във вторник по-значителна облачност и валежи ще има в източната половина на страната, след обяд - и в планините. В сряда ще има повече слънчеви часове и слабо ще се затопли. След обяд над Южна България отново ще има значителна облачност, на места - и валежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай