Контрапротести: Радев,оставка!

В София започва 68-ият пореден протест

Контрапротести: Радев,оставка! | StandartNews.com

В София започва 68-ият пореден протест с искания за оставка на правителството и на главния прокурор.

Блокиран заради озвучителната музика е "Цар Освободител", а свободен за движение остава бул. "Дондуков". Очаква се и тази вечер организаторите на антиправителствените протести да отправят посланията си от издигнатата на площад "Независимост" платформа.

Търговци са опънали маси на които продават атрибутите на протеста - знамена, свирки и вувузели. За продължителността на демонстрациите доказателство е отъпканата тревна площ пред фонтана на президентството, където редовни протестиращи са си донесли надуваемо легло, малък диван и стол.

Междувременно тази вечер около стотина души се събраха при пилоните на НДК на контрапротест срещу президента Румен Радев, който подкрепи протеста с емблематичната реплика "Мутри, вън!". Те събират подписка за импийчмънт на държавния глава, като до момента има около 700 подписа. 

След като обявиха за платен антиправителствният протест, те тръгнаха на шествие по бул. "Витоша", носейки български знамена и плакати с надписи "Не искаме гражданска война", "Радев - разединител на нацията", и скандирайки "Радев е позор - оставка и затвор!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай