Комисията по отбрана с изнесени заседания

Комисията ще изслуша и командира на ВВС ген.-майор Цанко Стойков, който ще говори на тема „Изграждане на взаимодействието между ВВС и ВВУ – обективна необходимост и възможности за реализация“

Комисията по отбрана с изнесени заседания | StandartNews.com

Парламентарната комисия по отбрана ще проведе две изнесени заседания, съобщават от администрацията на Народното събрание. На 7 октомври депутатите ще посетят факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“, където ще се срещнат с личния състав и ще разгледат учебно-материалната база, където се обучават курсантите. Комисията ще изслуша и командира на ВВС ген.-майор Цанко Стойков, който ще говори на тема „Изграждане на взаимодействието между ВВС и ВВУ – обективна необходимост и възможности за реализация“. В заседанието ще участва и полк. Ивайло Ангелов, заместник-началник на учебното заведение, който трябва да запознае депутатите с практическите стъпки около възстановяването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в гр. Долна Митрополия. Парламентът даде единодушното си одобрение за това през месец април, след предложение на правителството и личната инициатива на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

 

Висшето военновъздушно училище буквално ще възкръсне 17 години след неговото закриване, направено през 2002 година.
Очаква се училището да отвори врати за млади пилоти и авиационни специалисти на 1 януари 2020 година.

На 8 октомври народните представители ще посетят Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия, където ще се запознаят с кабинетите по аеродинамика и автоматика, конструкция на Л-39 „Албатрос”, с авиационно артилерийско въоръжение, авиационни прицелни системи, лабораторията по мехатроника и ще видят новия тренажор, който беше закупен за обучение на курсантите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай