Коледа дойде с пролетно време

Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 12° и цели 17°

Коледа дойде с пролетно време | StandartNews.com

Коледа дойде с пролетно време. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 12° и цели 17°. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

И през следващото денонощие ще се задържи топло за сезона. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Облачността над страната ще е разкъсана, средна и висока, след пладне от запад ще се снижава. Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за декември.

Над Черноморието ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13°-17°. Температурата на морската вода е: 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, която след пладне над масивите от Западна България ще се снижава, но все още без валежи. Ще духа силен югозападен вятър. Топло за сезона време с максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 4°.

През нощта срещу събота в северозападните райони обаче ще започнат валежи от дъжд. В събота в Северозападна България валежите ще продължат през целия ден, а в останалата част от страната ще са само на отделни места и слаби. От север ще проникне студен въздух и дневните температури в Северна и Западна България ще се понижат. В югоизточните райони, където вятърът ще остане с южна компонента, ще се задържи по-топло. В неделя валежи ще има в цялата страна, значителни по количество ще са в Западна и Южна България. Температурите в северната половина от страната ще се понижат още и в северозападните райони и Предбалкана дъждът ще премине, а в североизточните временно ще се примесва със сняг. В понеделник в Западна и Централна България валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. В Източна ще се задържи облачно, преди обяд все още ще превалява дъжд. Вятърът ще е от югозапад, слаб до умерен. Температурите ще останат високи за края на декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай