Кога ще почиваме през септември?

С измененията в Кодекса на труда отдавна отпадна практиката за разместване и сливане на почивни дни във връзка с официалните празници, за да се получат дълги уикенди

Кога ще почиваме през септември? | StandartNews.com

В края на август и отиващото си лято е време да погледнем към предстоящия месец септември и почивните дни, които се очертават да са съвсем прилични – общо шест.
 
С измененията в Кодекса на труда отдавна отпадна практиката за разместване и сливане на почивни дни във връзка с официалните празници, за да се получат дълги уикенди. Според настоящата схема, на официалните празници не се работи, а ако някой от тях се пада в събота или неделя, за почивен се обявява и следващия го понеделник.

почивни дни септември

Без допълнителни почивни ще е празничният и почивен 6 септември – Съединението на България, който се пада в петък. Но за сметка на това той води след себе си цял уикенд. Така първите почивни дни през септември стават три – петък, събота и неделя (6, 7 и 8 септември).
 
Един допълнителен ден почивка, обаче, ще получим за Деня на Независимостта на България – 22 септември. Празничният ден се пада в неделя, затова се отпуска почивка и в следващия го понеделник. По този начин се очертава още една чудесна тройка от почивни дни – събота, неделя и понеделник (21, 22 и 23 септември).
 
Ако все още не сте планирали отпуска и пътуване, време е да помислите!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай