КНСБ иска увеличение на всички пенсии

Резолюцията зачеркна всичко, което сме правили през тези 30 години с негативни и неверни квалификации, каза синдикалистът

КНСБ иска увеличение на всички пенсии | StandartNews.com

След 1 януари трябва да има увеличение на всички пенсии с различен процент според заварения размер. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в интервю за Канал 3. Според него вторият пенсионен стълб не носи отрицателна стойност. "Той има проблеми, но е важен. Трябва да се даде на хората да решават до последния момент дали да си преместят парите в НОИ или не. Всеки бъдещ пенсионер трябва да има различен коефициент на намаление.", категоричен бе Димитров.

По темата със социалните мерки на държавата Пламен Димитров подчерта, че в целия ЕС никой не се е съобразявал идват ли избори или не и са дали до 10% от БВП, за да подпомогнат хората в коронакризата. "Това че идват избори не означава, че не трябва да има социално подпомагане. Не може да се каже, че има купуване на гласове с тези жизненоважни мерки.", убедено заяви президентът на КНСБ. В същото време той не смята, че трябва да се дават пари "на калпак" дълго време.

Пламен Димитров коментира и резолюцията на Европейския парламент срещу България, приета по инициатива на новата политическа двойка Радан Кънев и Елена Йончева. 30 години правим демокрация. Морално-чисти хора започнаха реформите в България. Демокрацията не започва днес на този площад. Резолюцията зачеркна всичко, което сме правили през тези 30 години с негативни и неверни квалификации, каза синдикалистът.  

По отношение на нападението срещу евродепутата Андрей Новаков той отбеляза, че са преминати всякакви граници на търпимост и на нормалност. Той нарече действията цинични и вандалски. Няма как някой да има права върху друга личност и да държи сметка какво върши и какво казва, смята той. Димитров допълни, че никой не може да бъде обиждан или нападан, защото не е съгласен с това, което мисли и казва. Подобни ексцесии минават всички граници, категоричен бе той.

Пламен Димитров припомни, че КНСБ е най-представителната работническа организация у нас. "На всеки 4 години ние доказваме своите организации по дейности и брой. КНСБ има 300 000 членове. Това е гласът на работниците в най-организирания вариант.", заяви Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай